Andere recente Renault voertuigen

Renault is, zeker in Europa, een van de grootste fabrikanten van auto’s en andere voertuigen. Het bedrijf maakt allerlei verschillende soorten wagens. Auto’s, busjes, SUV’s, elektrische auto’s, enzovoorts. Op deze pagina zullen we voorbeelden geven van voertuigen die Renault recentelijk op de markt heeft gebracht. Zo krijg je een compleet beeld van wat je allemaal kunt verwachten van deze Franse autofabrikant.

Renault auto’s

Het belangrijkste onderdeel van Renault is toch de personenauto industrie. Deze industrie bepaalt een groot deel van de omzet van Renault. Het goedkoopste model van Renault dat je vandaag de dag kunt kopen is de Renault Twingo. Deze auto heb je al voor minder dan 1000 euro. Het is een 5-deurs, waar je met 5 personen inpast. Ook de Clio is een populaire auto van Renault. Deze is iets groter, krachtiger en duurder dan de Twingo. Toch is hij met een prijs van rond de 15 duizend euro relatief goedkoop voor een nieuwe auto. Van deze varianten zijn recentelijke nieuwe versies uitgebracht.

Renault Cross-overs

Renault maakt ook Cross-over auto’s. Dit zijn auto’s die een mix vormen tussen echte SUV’s en personenauto’s. Vaak beschikken deze modellen over een vierwielaandrijving, wat ze geschikt maakt voor off road situaties. Renault heeft recentelijk ook een aantal van dit soort auto’s uitgebracht. De recentste is de Kadjar. Dit is een redelijk grote auto die toch heel bewegelijk is. Dit maakt de Kadjar tot de ultieme Cross-over auto. Deze auto heeft in 2017 een nieuwe versie gekregen, waarmee hij is geüpdatet met de nieuwste technische foefjes.

Renaults Elektrische auto’s.

In de moderne wereld is het uiteraard van groot belang dat een bedrijf elektrische auto’s maakt. Anders doe je niet meer mee in de vergroening van de auto-industrie. Renault heeft dit ingezien, en heeft recentelijk een drietal auto’s uitgebracht. Renault heeft 1 volledig elektrische auto, en twee hybriden. De Nieuwe ZOE is de volledig elektrische uitvoering van Renault. Met deze auto kun je bijna 400 km rijden op 1 acculading. Voor slechts 15 duizend euro is dit meer dan redelijk!

Renault Busjes

Renault doet ook mee in de busjesmarkt. Er zijn autobusjes in meerdere soorten en maten. Van een klein busje tot busjes waar je een kleine container op kunt zetten, Renault is van alle markten thuis. Het meest recente voertuig dat Renault heeft uitgebracht in deze markt is de Kangoo. Deze efficiënte autobus is relatief goedkoop, en is erg handig voor het vervoeren van grote hoeveelheden. Je kunt ook grotere busjes kopen van Renault. Zowel busjes waar je veel passagiers mee kunt vervoeren als busjes die nog meer spullen kunnen meenemen. De Renault Master is van deze laatste groep een voorbeeld.

Concept auto’s van Renault

Renault is een vooruitstrevend bedrijf, en is daarom druk in de weer met vernieuwing en ontwikkeling. Renault wil zijn vooruitgang graag delen met potentiële klanten, en daarom heeft het Franse bedrijf op zijn site een gedeelte ingeruimd voor nieuwe concept auto’s. Als je de pagina opent zie je gelijk dat Renault naast de gewone auto-industrie nog ergens anders actief is. In de F1 wereld namelijk! Renault gebruikt veel kennis van de professionele autosportwereld in de personenauto’s, en andersom.

Ook zie je dat Renault veel bezig is met elektrische auto’s en de ontwikkeling van nieuwe accu’s. Er wordt op het moment van schrijven gewerkt aan 4 verschillende nieuwe elektrische auto’s. Deze moeten een betere actieradius hebben, en moeten nog comfortabeler worden. Renault is hier druk mee bezig.