Design en functies van de nieuwe Renault Mégane Sport Tourer Modellen

Het Franse automerk Renault is een van de grootste fabrikanten in de personenautowereld. Het bedrijf staat bekend om de betrouwbare en mooie auto’s die ze elke keer weer weten te produceren. Een van de bekendste varianten van het merk Renault is de Renault Mégane. Voor het jaar 2017 heeft Renault een nieuwe versie van de Mégane uitgebracht; de Renault Mégane Sport Tourer. Dit is een hele multifunctionele auto, die over heel veel comfort beschikt. Op deze pagina kun je lezen wat de kenmerken zijn van de nieuwe Renault Mégane Sport Tourer.

Design

We zullen beginnen bij het design van de Renault Mégane Sport Tourer. We zullen het design opdelen in 2 gedeeltes. Het interieur en het exterieur. We beginnen bij de buitenkant van de auto. De Renault Mégane Sport Tourer is een van de laagste stationwagens van de markt. Hierdoor krijgt het design een hele sportieve en dynamische look. Doordat de auto ook nog eens vrij breed is, ziet het geheel er heel indrukwekkend uit. Een sportieve en toch een hele degelijke look.

Ook de lampen van de Renault Mégane Sport Tourer zijn vernieuwd. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe ledtechnologie. Dit geeft een 3D effect aan de lichten. Hierdoor zie je extra duidelijk wat er voor je gebeurt, ook als je ’s nachts rijdt. In de nieuwste versie van de Renault Mégane Sport Tourer zijn alle randen afgewerkt met chroom. Dit geeft een zeer elegante look. De verf van de auto kun je uiteraard compleet naar je eigen hand zetten. Er zijn genoeg kleuren waaruit je kunt kiezen

Het interieur van de auto is ook onder handen genomen. Voor de chauffeur zijn de nieuwste instrumenten te gebruiken. Het dashboard van de Renault Mégane Sport Tourer beschikt over de standaard meetinstrumenten, een een paar extra. Zo zie je hoe ver je nog kunt rijden met de benzine die je nog hebt. Ook aan de binnenkant van de auto is veel met chroom gewerkt. Dit luxueuze materiaal geeft een premium uitstraling aan de auto.

Functies

In de nieuwe Renault Mégane Sport Tourer zitten uiteraard tal van functies verwerkt, die de rijervaring zo optimaal mogelijk maken. We zullen een aantal voorbeelden geven op het gebied van technologie, comfort, multimedia en veiligheid. Renault heeft iets nieuws bedacht in deze Mégane. Dit noemen wij Multi-Sense. Hiermee kun je als chauffeur bijna alles wat je wil aanpassen op het gebied van de motor. Hoe de motor reageert op gasgeven, hoe gevoelig de rem is, alles is naar je hand te zetten. Zo zet je de hele auto naar je hand!

In de nieuwe Renault Mégane Sport Tourer zitten hele comfortabele stoelen. Er is een dubbele foamlaag in de stoelen verwerkt waardoor je heerlijk zit. Bovendien is er een massagefunctie, waardoor je volledig kunt relaxen tijdens je reis. Ook voor de personen achterin is het nodige verzonnen. Er is extra beenruimte waardoor iedereen comfortabel zit tijdens de rit. De multimedia is ook verbeterd. Het geluidssysteem is gemaakt door Bose, waardoor je weet dat het met het geluid wel goed zit!

De veiligheid van een auto is uiteraard ook heel belangrijk. Renault heeft een Visio Systeem bedacht, waardoor je extra veilig rijdt. Dit systeem herkent verkeersborden en bochten, en met een aantal technologische snufjes helt Renault je met veilig rijden. Alsof er een soort copiloot met je meerijdt, word je geholpen. Dit verkleint de kans op ongelukken, en zorgt voor een relaxte rijervaring.