Design en kenmerken van de nieuwe Renault Mégane modellen

Dat Renault als autofabrikant bekend staat om zin goede kwaliteit auto’s dat staat buiten kijf. Jaar in jaar uit hebben ze bewezen dat de nieuwe modellen die ze op de markt hebben gebracht een groot succes zijn geworden en daarmee enorm populair. Die degelijkheid staan ze echter al jaren om bekend, zelfs voor de Eerste Wereldoorlog was er al zoveel vertrouwen in het bedrijf dat de auto’s werden gebruikt om mensen te vervoeren tijdens die oorlog.

Wat dat betreft is er door de jaren heen niet veel veranderd. Hoewel de designs van Renault door de jaren heen altijd al strak waren en in de smaak vielen bij veel mensen, wat te zien is aan de hoge verkoopcijfers, zijn de designs de laatste jaren nog exceptioneler dan ze voorheen al waren. Ook omdat er zo’n groot aanbod is van modellen en types, vindt iedereen wel iets wat hij of zij mooi vindt. Maar eigenlijk alle auto’s zijn ook mooi, elke auto heeft wel iets waarin je ziet dat het een prachtige auto met klasse is. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van de auto’s.

Met name de nieuwe Renault Mégane modellen excelleren hierin. Daarin onderscheidt Renault zich met name de laatste jaren, ook ten opzichte van andere automerken. Met sportieve wagens, of juist weer wat traditionele, afhankelijk van bijvoorbeeld de doelgroep, weten ze steeds weer raak te schieten. Ook de extra snufjes en moderne technologie die steeds vaker wordt ingebouwd, heeft een grote aantrekkingskracht op veel klanten die graag een auto willen kopen bij Renault.

Mooi aan de binnenkant is bijvoorbeeld dat mij sommige modellen het stuur bekleed is met het prachtige bruine Nappaleer, dat zorgt voor en stijlvol effect. Ook kun elegante bekleding kiezen dat van hoge kwaliteit is en een schitterend effect geeft vergeleken met de rest van de auto. Verder zijn belangrijke kenmerken van de auto’s dat er een uitstekende airconditioning aanwezig is en je de auto op eco-modus kunt zetten, waarmee de auto energiebesparend rijdt. Hiermee ben je goed bezig voor het milieu, zeker vergeleken met auto’s die dat niet in hun systeem hebben zitten.

Ook kun je de auto in sport-modus zetten, dan kun je sneller optrekken met de motor. Het sturen wordt dan ook zwaarder, wat ervoor zorgt dat je preciezer moet sturen en je het gevoel hebt alsof je in een echte sportwagen zit (wat min of meer ook zo is). Ook kun je de auto op comfort mode, Neutral mode of perso mode zetten. Ook is er genoeg multimedia aanwezig in de vorm van een groot touchscreen, dat voorzien is van alle gemakken. Zo zijn de nieuwste TomTom kaarten ingeladen, waardoor je nooit meer kun verdwalen.

Verder heeft het nog andere functies, zoals een acteruitrijcamera, speciale apps voor in de auto, waardoor je bijvoorbeeld mensen kunt bellen en kun je je telefoon via Bluetooth verbinden. Ook is er speciale cruise control aanwezig, die ervoor zorgt dat de auto automatisch afremt als het een andere auto te dicht nadert. Ook dit kan de auto doen door het multimediascherm dat in de auto aanwezig is. Over het algemeen kan de auto via het multimediascherm ook verkeersborden herkennen, waardoor je nooit meer een verkeersbord kunt missen.